RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Рок за завршетак обилазнице је август 2018. године?

Предузећа ангажована на изградњи заобилазнице, најважнијег инфраструктурног објекта који се гради у посљедњих 50 година у Брчком, након озбиљног кашњења у извођењу радова, полако пристижу временске оквире задате у уговору са шпанском фирмом „Рубау конструкције“

„За двије године, колико је протекло од почетка радова на изградњи обилазнице, до сада је у финансијском погледу реализовано око 50 одсто кредитом одобрених средстава, док је у физичком обиму изведених радова урађено знатно више”, рекао нам је Мирослав Мишкић, директор Јавног предузећа „Путеви“ Брчко које реализује овај веома важни инфраструктурни пројекат.

Он је подсјетио да је у првој години реализовано само седам одсто планираних радова, док је у наредних 12 мјесеци реализовано чак 43 одсто планираних радова.
„Нама су за још годину дана, колико ја процјењујем да ће нам бити потребно времена да завршимо радове, преостале јако скупе позиције као што су одводња оборинских вода кроз труп цесте, завршни радови на мостовима и три слоја асфалта који се на крају уграђују“, рекао је Мишкић.

Директор Мишкић је указао на повећан обим извођења радова на цијелој траси обилазнице, илусутрујући то ангажманом на изградњи моста преко пруге који је и највећи појединачни објекат дуг преко 300 метара.

„Ми мислимо да се радови одвијају највећим интезитетом од полагања камена темељца. Шпиц грађевинске сезоне се заиста користи на најбољи начин. Нажалост, због неких тешкоћа, март и април нисмо најбоље искористили. Најкритичније тачке представљају водотоци и њихово уређење на траси обилазнице будући да ту радови касне и њихова реализација зависиће од временских прилика“, рекао је Мишкић.

Упркос чињеници да се у овом часу на градилишту налази 15-так предузећа са око 300 радника и 150 машина, директор брчанских „Путева“ Мишкић процијенио је да ће се рок завршетка радова, планиран за 18. фебруар 2018. године, сигурно продужити за неких шест мјесеци.

„Закашњење с почетка радова нећемо моћи надокнадити. За продужење рокова и редефинисање Уговора требаће нам сагласност надлежних органа Дистрикта и банке. Дефинитивно је јасно да се обилазница не може завршити у фебруару због тога што технологија уградње материјала не дозвољава рад на температурама нижим од десет степени“, истакао је Мишкић.

Иначе дужина обилазнице по пројекту износи 18,7 километара и за њену изградњу Свјетска банка је одобрила кредит у износу од 28,5 милиона еура.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

1 komentar

Misko 30.08.2017. - 16:15 at 16:15

Zasto pisete cirilicom nemojte samo sad reci da sam nacionalista nisam ali jednostavno mi nepripadamo tome svijetu kome treba cirilica halo hocete u europu odakle vam samo taj komputer koi tako pise prosto nemoguce pa gdje vi zivite

Kometari su zaključani.