BrčkoEmisijeRazno

Brojni zakoni očekuju saglasnost resorne komisije Skupštine Distrikta

Sutrašnja sjednica brčanskog Parlamenta, praktično je prva redovna u novom sazivu, sa punim dnevnim redom, a prioritet će biti analiza i usvajanje izmjena i dopuna predloženog seta zakona.

„Očekujem da rad parlamenta, bude puno ekspeditivniji nego na prošlom zasjedanju uz maksimalno angažovanje svih zastupnika. Prioritet će imati usvajanje seta zakona među kojima su izmjene Zakona o izvršnom postupku, zatim onoga o suđenju u razumnom roku, te izmjene zakona o državnoj službi, kao i onaj o službenicima i namještenicima u Skupštini Distrikta“, rekao je predsjednik Zakonodavne komisje brčanskog Parlamenta Ljubiša Lukić. Prema prijedlogu dnevnog reda na sutrašnjem zasjedanju pred zastupnicima će se naći 56 tačaka, a početak sjednice zakazan je za deset sati.

U nastavku možete poslušati kompletnu emisiju.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button