Brčko

Представљене анализе струке: Нови мост најбоље рјешење

Представницима извршне и законодавне власти дистрикта Брчко руководство Јавног предузећа „Путеви Брчко“, на састанку у Градској вијећници, представило је анализе добијене од стране фирме „ИГ“ Бањалука и обављених разговора са фирмама „ИПСА“ Сарајево и „ИГХ“ Загреб, а које се тичу реконструкције и санације постојећег моста, односно изградње новог моста на граничном прелазу Брчко-Гуња (БиХ и Република Хрватска).

Слиједећи резултате анализе добијене од стране струке, на састанку, којем су присуствовали градоначелник Есед Кадрић, предсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић, главни координатор Владе Жељко Антић и ресорни шефови Владиних одјељења Перо Гудељевић и Ратко Стјепановић, констатовано је да је најбоља опција изградња новог моста, с циљем да се теретни саобраћај поново успостави на граничном прелазу између Брчког и Гуње.

Поновно успостављање теретног саобраћаја, који је забрањен 2019. године због дотрајалости постојећег савског моста, за дистрикт Брчко је више него значајно, поготово за функционисање привреде и Јавног предузећа „Лука“ Брчко.

Информација о резултатима анализа са приједлогом рјешења о изградњи новог моста од стране ЈП „Путеви Брчко“ наћи ће се на дневном реду прве наредне сједнице Владе Брчко дистрикта БиХ и Скупштине Брчко дистрикта БиХ, након чега ће јавно предузеће и процедурално моћи ући у поступак изградње новог моста.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button