Brčko

“Budi muško klub” edukativnim radionicama protiv vršnjačkog nasilja

Proni centar za omladinski razvoj kroz projekat “Inicijativa mladića” zajedno sa “Budi muško klub” jučer su nastavili treći ciklus radionica na temu prevencije nasilja među srednjoškolcima osporavajući rodne stereotipe.

“Rad na prevenciji nasilja među srednjoškolcima je primarni cilj edukativnih radionica koje sprovodi Proni centar za omladinski razvoj. Radionice promovišu zdravije životne stilove i smanjenje interpersonalnog nasilja među mladima u Bosni i Hercegovini osporavanjem rodnih stereotipa”, rekao je Harun Šabanović, koordinator “Budi muško klub”.

Brčanski “Budi muško klub” ima odličnu saradnju sa ostalim klubovima iz cijele BiH, a sve u cilju što boljeg položaja mladih i zajedničke borbe protiv vršnjačkog nasilja i zaštite mentalnog zdravlja učenika.

“Radionice su veoma bitne i mogu pomoći učesnicima u otklanjanju straha da prijave nasilje”, rekla je jedna od učesnica na radionicama.

Podsjećanja radi, Proni centar u saradnji sa tehničkom školom je otvorio i kancelariju za psihološko savjetovalište u cilju što bolje interaktivne komunikacije sa učenicima.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button