RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Četiri upražnjena mjesta u Odjeljenju za poljoprivredu

Uvjereni smo da je načinjen kvalitativan pomak rekonstrukcijom zgrade nekadašnjeg «Instituta» i našim preseljenjem u ovaj objekat jer smo praktično sada stekli potpuno optimalne uslove za rad,  za razliku od našeg djelovanja u zajedničkoj vladinoj zgradui u samom centru grada ističu u Odjeljenju za poljoprivredu.

«Najbolja ilustracija prošlih i sadašnjih uslova jeste da su poljoprivrednici morali stajati na hodniku čekajući da udju u male kancelarije u kojima je radilo po šest visokoobrazovanih uposlenika. Sada ima dovoljno prostora da sjedne u hodniku, pročitaju važne pravilnike, a i u samim kancelarijama je dovoljo prostora» kaže šef odjeljenja Dževdet Šahović.

Da bi odjeljenje imalo i pun kadrovski potencijal očekuje se raspisivanje konkursa i popuna jednog mjesta referenta u službi, te višeg stručnog saradnika za voćarstvo, zatim šefa Radne jedinice za veterinarstvo, kao i šefa ovog pododjeljenja. Cijela procedura bi trebala biti okončana do kraja desetog mjeseca.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.