RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Пензионери упозорили да пензија није милостиња

Уколико се за 15-так мјесеци након нашег доласка на власт послије октобарских избора не побољша ваш статус и ситуација у којој живите као најугроженији слој становништва у Републици Српској, као будући премијер поднијећу неопозиву оставку на ту функцију, поручио је пензионерима Младен Босић, предсједник Српске демократске странке синоћ у Брчком.

Босић је на заједничкој трибини СДС-а, Партије уједињених пензионера и Српске радикалне странке РС синоћ одржаној у Дому културе рекао да будућа Влада РС коју ће предводити неће моћи да прими плату прије исплате пензија, те да неће бити повећање плате администрације уколико претходно нису повећана примања пензионерима.

Он је пред више од 200 Брчака рекао да се кроз понижавајући статус пензионера прелама комплетна ситуација у Републици Српској, будући да је висина пензија директно у вези са лошом економском ситуацијом у РС.

„Овако ниске пензије тјерају вас да губите достојанство па нерјетко подижете руку на себе. Вратићемо вам достојанство, али се и ви морате организовати да вршите притисак на власт.Овдје у Брчком једина надлежност коју арбитражни трибунал није изузео од институција РС, је пензијско осигурање.Због тога сте ви најчвршћа веза Брчког и Републике Српске.Ви који сто деценијама стварали богатства и данас имате највише интереса да РС буде снажна и просперитетна. На том задатку бићемо заједно“ рекао је између осталог Босић.

Предсједник Партије уједињених пензионера Илија Стеванчевић рекао је да су у одређеном смислу и пензионери криви за властити статус, јер су вјеровали обећањима која никада нису испуњавана.

Кандидат за посланика у Народној скупштини РС из Брчког Ратко Стјепановић поручио је да пензија није нешто око чега се са влашћу пензионери требају погађати и договарати већ је то „мукотрпно стечени новац који су они деценијама издвајали“.

Носилац листе СДС у овој изборној јединици др Златко Максимовић такође је упозорио на неодложну измјену статуса и односа према овој најугроженијиј популацији у РС.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.