Brčko

Četrnaest godina policije Distrikta

Brčanska policija, koja je formirana 2000 godine bila je prva multietnička u BiH, a u minulih 14 godina potvrdila se i kao jedna od najuspješnijih u našoj zemlji.

Povodom 14 rodjendana, tokom avgusta, pripadnici policije upriličili su akcije dobrovoljnog darivanja krvi, zatim ljetnje policiske škole kao i literalno-likovni konkurs na temu policajac u zajednici.

Centralni dogadjaj manifestacije «Dan otvorenih vrata»  odnosno pokazna vježba i druženje policije sa gradjanima u središtu grada, upriličen danas posjetilo je više stotina brčaka.

«Ovo je dokaz da koncept našeg obilježavanja godišnjice je pun pogodak, mada je on drugačiji nego u ostalim djelovima BiH. Sigurni smo takodje da iz godine u godinu saradnja sa gradjanima i uzajamno povjerenje jača, što je preduslov našeg još boljeg rada. Osnovni zadaci u narednom periodu su borba protiv kriminala i korupcije i podizanje svih vidova sigurnosti gradjana na još viši nivo» rekao je šefpolicije Distrikta Goran Luić.

Medju brojnim zvanicama prisustvovao je i ministar odbrane BiH Zekerija Osmić, kao i čelnici vlasti Distrikta. Gradonačelnik Anto Domić smatra da policija zaslužujed sve pohvale za svoj rad.
»Kroz dvije godine policija će imati još bolje uslove za djelovanje jer se ovih dana raspisuje tender za završetak radova na novoj i savremenoj zgradi u koju će biti preseljene sve službe brčanske policije» rekao je gradonačelnik Anto Domić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button