Brčko

Duženje pet omladinskih klubova

Projekat Omladinskih klubova na područiju Distrikta, kroz  njih 26, okuplja više od 250 mladih ljudi uglavnom osnovnoškolskog uzrasta i to u okviru brčanskih Mjesnih zajednica.

Nastavljajući sa medjusobnim druženjima danas je Omladinski klub «Ivici» bio domaćin vršnjacima iz klubova Palanka,Begovača, Stari Rasadnik i Gluhakovac, a upriličena su i takmičenja u poznavanju informatike, crtanju i malom fudbalu.

«Ovo je projekat koji smo osmislili i prvi u BiH počeli implementirati upravo mi u Brčkom, a pokazao se veoma uspješnim u zbližavanuju i «korisnom osmišljavanju» slobodnog vremena za najmlade, a njegov ukupan fond,što uključuje djelovanje svih 26 klubova u Distriktu iznosi 75.400 maraka na godišnjem nivou» rekao je, u ime brčanske Vlade koordinator projekta Sead Ušanović.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button