RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Чубриловић и Милић о измјени законских рјешења од значаја за грађане Брчког, траси ауто-пута и привредној сарадњи

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић и градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић састали су се данас у Брчком.  Теме разговора односиле су се на привредну сарадњу, активности које се спроводе у вези са изградњом новог ауто-пута те измјене законских рјешења у циљу остваривања права грађана у области пензионог осигурања и права на подстицаје у пољопривреди.

„Било је ријечи о усклађивању и измјени законодавства будући да се Закон о пензијско-инвалидском осигурању РС директно примјењује на простору дистрикта Брчко. Када су у питању полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта, за њих не вриједи одредба о пет плата које су најповољније у смислу одређивања пензије приликом креирања рјешења о пензионисању. Потребно је ускладити одређене законе како бисмо и тим полицијским службеницима изашли у сусрет“, рекао је градоначелник Милић.

Он је додао да је са предсједником Народне скупштине Републике Српске разговарао и о питањима која се тичу остваривања права на подстицаје у случају да подносилац захтјева има пребивалиште у РС-у или Брчком, а земљиште се налази или у Дистрикту или у РС.

„Постоје одређени проблеми и то су питања која ћемо на оперативном нивоу уз подршку предсједника настојати да рјешавамо“, додао је Милић.

Градоначелник је напоменуо да је на састанку разговарано о суштински важним темама попут привредне сарадње и изградње ауто-пута из правца Вукосавља према Бијељини као и траси која би ишла из правца Сарајева, такође кроз Брчко, према Београду.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да су јуче на сједници Народне Скупштине усвојени закони који ће омогућити брже рјешавање питања имовинских односа како би се ушло у изградњу дионице ауто-пута која је интересантна за грађане који живе у Брчком.

„Сви ми који учествујемо у извршној и законодавној власти настојаћемо да будемо сервис грађана, поготово привреде из које сви црпимо и средства и услове за даљи напредак, јер развој привреде значи нову вриједност, већи обим посла и већи број запослених. Треба да стварамо услове да нас што више остаје на овим просторима и да имамо егзистенцију кроз своје ангажовање. Настојаћемо да у том правцу дјелујемо и даље“, закључио је Чубриловић.

Градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић и предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић састали су се у Дому културе, након састанка у Градској вијећници, са привредницима са подручја Брчко дистрикта.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Građanska patrola u Brčkom počinje sa radom

Mirsad Arnautović

Милић и Худе: Безбједносна ситуација у БиХ и Дистрикту није погоршана

Radio Brčko

Брчко: Прекинуто 33. редовно засједање Скупштине Дистрикта, наставак 07. децембра

Vladimir Matijević