RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Iz Udruženja potrošača pozvali građane da pristigle račune za struju ne plaćaju

Dupcanin

Zbog velikog broja pristiglih žalbi građana na obračun električne energije za mjesec ožujak, Udruženje za zaštitu potrošača Brčko distrikta BiH pozvalo je građane da pristigle račune ne plaćaju te da na iste ulože prigovore.

U proteklih tjedan dana Udruženje za zaštitu potrošača Brčko distrikta zaprimilo je više od 30 žalbi građana zbog nastale situacije u vezi obračuna potrošnje električne energije za mjesec ožujak. Prema riječima predsjednika Udruženja, Šukrije Dupčanina, pokušali su kod nadležnih u JP Komunalno Brčko po tom pitanju izvršiti provjeru točnosti navedenih informacija.

„U dva navrata su nam saopćili da osoba ovlaštena za davanje informacija ne radi zbog epidemije. Na osnovu provjere određenog broja računa zaista se na brojilima potrošila vidi da određeni podaci ne odgovaraju stvarnom stanju potrošnje električne energije“, rekao je Dupčanin.

Iz Udruženja također poručuju kako smatraju da epidemija koronavirusa nije trebala predstavljati ograničenje da zaposlenici JP Komunalnog izvrše očitanje brojila za navedeni mjesec zato što prilikom te radnje, zaposlenici ne moraju dolaziti u kontakt s većom grupom ljudi te na taj način doći u opasnost od zaraze.

Dupčanin je u ime Udruženja za zaštitu potrošača pozvao građane da ne plaćaju račune pristigle za mjesec ožujak te da ulože žalbu.

„Ukoliko potrošači nemaju mogućnost da napišu i ulože prigovor nek se obrate nama u naše sjedište pa ćemo mi za njih to besplatno odraditi“, poručio je Dupčanin.

Gradonačelnik Brčko distritka i komandant Kriznog stožera Siniša Milića po ovom pitanju rekao je kako će se, ukoliko je bilo grešaka u pogledu visine računa, sve regulirati.

„Naravno, naši sugrađani će biti obeštećeni. Dobili smo obavještenje da ta potrošnja koja im je bila prikazana, neće biti naplaćena u narednom periodu. Zaposlenici JP Komunalno već su krenuli da očitavaju brojila tako da vjerujem da će se vrlo brzo te greške koje su bile ispraviti“, izjavio je Milić.

Na narednoj sjednici predstavnika zakonodavne vlasti, između ostalog, raspravljat će se o tome kako je došlo do uvećanog obračuna potrošnje komunalnih usluga, o čemu će javnost biti blagovremeno informirana.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ за понедјељак 11.4.2022. године

Radio Brčko

Честитка градоначелника поводом Свјетског дана учитеља

Radio Brčko

Брчко: Милић и Филиповић одржали састанак са амбасадорима Шпаније и Холандије у БиХ

Radio Brčko