Brčko

Članovi izviđača Brčko distrikta danas posjetili Policiju

U posjeti Policiji Brčko distrikta BiH danas je boravilo tridesetak članova nevladine organizacije izviđača Brčko distrikta BiH, Saveza izviđača Brčko distrikta BiH različitih starosnih grupa. U prostorijama Policije, u ime šefa, dobrodošlicu im je zaželio zamjenik šefa Policije, Senad Jašarević i komandir Jedinice opšte policije, Dragomir Nišić sa saradnicima.

Cilj posjete planiran je programom aktivnosti pomenute nevladine organizacije u okviru obilježavanja značajnog jubileja i to 100 godina od osnivanja prve organizacije izviđača u Brčkom.

Ivan Klašnić, načelnik Saveza izviđača Brčko distrikta BiH je istakao da je ovo najveća neformalna organizacija obrazovanja i vaspitanja u svijetu, koja je ujedno i članica Svjetske organizacije izviđača. On je kazao da se rad ove organizacije bazira na učenju i boravku u prirodi čime se promoviše zdrav život i pozitivne društvene vrijednosti.

Tokom posjete za izviđače je upriličen obilazak prostorija Policije, a potom je predstavljen rad nekoliko operativnih jedinica Policije kao i aktivnosti kojima se svakodnevno bave policijski službenici, nakon čega su izviđači prezentovali i neke svoje stečene vještine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button