RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Crveni krst BDBiH: Uspješno realizovane dosadašnje projektne aktivnosti programa „Starenje i zdravlje – Njega i pomoć u kući“

Crveni krst Brčko distritka Bosne i Hercegovine aktivno sprovodi četverogodišnji projekat pod nazivom „Starenje i zdravlje – Njega i pomoć u kući“ koji je sa realizacijom počeo prošle godine. Program ima za cilj pružanja pomoći i usluga osobama treće životne dobi.

Volonteri Crvenog krsta angažovani na programu „Starenje i zdravlje – Njega i pomoć u kući“, u toku prošlog mjeseca obavili su preko 600 usluga pružanja pomoći i njege osobama treće životne dobi.

“Na području Distrikta preko 20 mjesnih zajednica je uključeno u ovaj program, a preko 45 aktivnih korisnika svakodnevno dobija određeni vid pomoći, rekao je Eldin Fazlović koordinator projekta „Starenje i zdravlje – Njega i pomoć u kući“, rekao je Eldin Fazlović, koordinator projekta “Starenje i zdravlje”.

Volonteri Crvenog Krsta Brčko pružaju sljedeće: zdrastvena njega, individualna njega, društvena pomoć, te pomoć u kući.

“Projekat finansira Vlada Brčko distrikta i Brčanski Crveni krst sa po 40 posto, dok 20 posto finansiraju korisnici programa sa simboličnom participacijom”, kazala je Dunja Bjeloš, glavni tehničar na projektu.

Plan je održati stabilnost u kriznim vremenima s obzirom na inflaciju i povećanje cijena, dodaju iz Crvenog krsta Brčko distrikta BiH, kako bi omogućili nastavak projektnih aktivnosti.

“Obavili smo niz razgovora sa nadležnim insitiucijama u Distriktu, sa željom da se dodatno podrže aktivnosti u projektu „Starenje i zdravlje – Njega i pomoć u kući“ jer s obzirom na stanje na terenu, broj korisnika je sve veći”, rekao je Denis Šehanović sekretar brčanskog Crvenog Krsta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.