RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Dan otvorenih vrata u Muzičkoj školi Brčko

Jedanaestog juna 1950. godine osnovana je Osnovna muzička škola Brčko koja traje i obogađuje kulturni život u Brčkom već skoro 69 godina. Muzičke škola Brčko uspješno je iznjedrila brojne umjetnike koji su daljim nastavkom školovanja postali emnentni predavači, instrumentalisti u regionu i svijetu.

Svake godine Osnovna muzička škola raspisuje Javni oglas za prijem novih učenika. Tako će biti i ove godine pa su  Nastavničko vijeće i Menadžment škole odlučili za sve zainteresovane roditelje i učenike organizuju „Dan otvorenih vrata“ Osnovne muzičke škole koji će se održati 21. 05. 2019. godine sa početkom u 13:00 u velikoj Sali muzičke škole.

Bit će ovo prilika da kroz koncertne aktivnosti učenika i prezentaciju odsjeka od strane profesora muzičke škole roditelji i učenici budu upoznati sa radom pojedinih odsjeka ali i načinom upisa u muzičku školu.

Javni oglas za prijem učenika u Osnovnu muzičku školu bit će objavljen 20.05.2019. godine i isti će biti postavljen na oglasnu ploču i vrata škole.

Pozivamo na dolazak sve zaniteresovane učenike mlađih razreda prvih, drugih i trećih koji su zainteresovani da sviraju neki instrument ili da pohađaju pripremno odjeljenje, ali koristimo priliku da pozovemo i starije učenika uzrasta od 13 do 18 godina koji bi izučavali solo-pjevanje, da nam se pridruže, uživaju u koncertu i predavanjima cijenjenih profesora naše škole.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Evropski univerzitet Brčko: U petak “Dan otvorenih vrata” za buduće studente

Radio Brčko

Brčko: Broj novih učenika u Muzičkoj školi približan prošlogodišnjem

Sanita Jerković Ibrahimović

Brčko: Četvrta osnovna škola održala Dan otvorenih vrata

Radio Brčko