RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: U Muzičkoj školi sutra će se održati drugi po redu interni sat

Foto: Arhiva

Muzička škola Brčko distrikta BIH koja već tradicionalno tijekom prvog polugodišta održava interne sate, koji su u okviru redovitih aktivnosti škole i drugi sat održat će sutra i bit će otvorenog tipa za sve zainteresirane ljubitelje glazbe.

“Interni sat polaznika Muzičke škole održat će se sutra u Sali škole s početkom u 17 sati i to je jedinstvena prilika da učenici ove škole pred posjetiteljima pokažu svoje glazbene sposobnosti svirajući instrumente za koje su se opredjelili, a koje su stekli i naučili u ovoj školi”, kazao je Jasmin Hasić ravnatelj ove škole.

“Pored redovitih internih sati imamo i svoje javne nastupe, a jedan od njih je novogodišnji koncert koji će se održati 21. prosinca u prostorijama Muzičke škole, te godišnji koncert kojeg organiziramo na kraju školske godine. A jedan koji nam je veoma važan jeste i koncert kojeg ćemo održati u sklopu obilježavanja Dana Distrikta naredne godine”, dodao je Hasić.

Širom Bosne i Hercegovine, ali i regiona učenici ove škole nastupali su na brojnim koncertima te su samo ove godine osvojili oko 70 nagrada.

Svi zainteresirani, budući glazbenici imaju priliku upisati se u pripremno odjeljenje kako bi se pripremili za početak same školske godine, a i za samo polaganje prijemnog ispita. U ovoj školskoj godini Muzičku školu u Brčkom upisalo je 40 redovnih polaznika i 19 polaznika u pripremno odjeljenje. Muzička škola u našem gradu broji oko 200 učenika, zaključio je ravnatelj Jasmin Hasić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Osnovnu muzičku školu u Brčkom pohađat će preko 200 djece

Radio Brčko

Brčko: Gradonačelnik upriličio prijem povodom 71. godišnjice od osnivanja Osnovne muzičke škole

Sanita Jerković Ibrahimović

Brčko: Muziča škola upisala 77 učenika, polovina primljena u pripremna odjeljenja

Radio Brčko