Brčko

“Dani kruha” obilježeni u Gornjem Zoviku uz izložbu krušnih proizvoda

Jedanaesta osnovna škola iz Gornjeg Zovika svakog 23. listopada počinje s obilježavanjem Dana kruha s ciljem podizanja svijesti o zdravoj prehrani, povezanosti čovjeka s prirodom i čuvanja tradicije i lokalnih običaja

Ispred župne crkve u Gornjem Zoviku danas se održala tradicionalna manifestacija “Dani kruha” u okviru koje je upriličen bogat glazbeno-scenski i literalni program učenika Jedanaeste osnovne škole Brčko distritka BiH.

Kao i svake godine, učenici, roditelji i nastavnici ove škole potrudili su se za postavku izložbe krušnih proizvoda, koje su posjetitelji mogli kušati, ali i uz simbolične cijene kupiti. Prema riječima školskog ravnatelja, Nenada Ivanovića, novac od izložbe će ići za potrebe učenika, ekskurzije, izlete i sl.

„Ovaj dan je povezan sa Svjetskim danom hrane koji se obilježava s ciljem podizanja svijesti o važnosti zdrave prehrane i ekološke poljoprivrede. Na taj način se izgrađuje pozitivan stav učenika prema hrani i prirodi“, poručio je ovom prigodom ravnatelj Ivanović.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button