RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Zovičkoj školi prva nagrada iz državnog natjecanja u poznavanju prometa

Da veličina škole nije presudna za postizanje dobrih rezultata, ponovno su potvrdili učenici JU Jedanaeste osnovne škole iz Zovika. Na natjecanju iz poznavanja prometa, u kojem su sudjelovali učenici više od 500 osnovnih škola iz cijele BiH, učenik sedmog razreda Anto Frančešević osvojio je prvo mjesto.

Pitali smo nastavnika Martina Starčevića, koji vodi prometnu sekciju u JU Jedanaestoj osnovnoj školi, da nam objasni kakav je bio proces natjecanja.

Natjecanje se, kao što znate, održalo online što je bilo za nas nešto novo. S obzirom na to da je kvalifikacijsko natjecanje bilo početkom listopada, nismo imali previše vremena za pripremu. Četiri učenika naše škole: Anto Frančešević, Lea Grgić, Marko Pejić i Lorena Grgić, sudjelovali su na kvalifikacijskom natjecanju, a Anto Frančešević prošao je u finale. Anto je ovo shvatio jako ozbiljno te za finalno natjecanje, koje se održalo 23. listopada 2020. godine, nije bilo teško pripremiti učenika kojega oblast prometa prilično zanima. Stoga, doista treba pohvaliti učenika za osvojeno prvo mjesto na državnom natjecanju, i moram priznati da nas je ova pobjeda, s obzirom na veliku konkurenciju, prijatno iznenadila. Sve čestitke Anti Frančeševiću!-kazao je nastavnik Starčević.

Učenik Anto Frančešević nije krio svoje zadovoljstvo.

Natjecanje je bilo neobično, s obzirom na to da se odvilo online i to je za mene bilo jedno lijepo iskustvo. Zadovoljan sam i veoma sretan zbog ovoga uspjeha. Smatram da će mi znanje koje sam stekao iz oblasti prometa biti od velike koristi u budućnosti – rekao je Anto.

Ravnatelj škole Nenad Ivanović još je jednom istakao važnost ovog uspjeha, kako za školu tako i za Brčko distrikt Bosne i Hercegovine.

Naša škola, iako mala, poznata je po uspjesima učenika na natjecanjima osnovnih škola u Brčko distriktu. Ovoga puta, želimo s ponosom istaknuti da je jedan od naših učenika ostvario prvo mjesto i na državnom natjecanju iz oblasti prometno-obrazovnog natjecanja što je veliki uspjeh kako za učenika tako i za našu školu i Brčko distrikt. Sve čestitke Anti Frančeševiću na velikom uspjehu i dostojnom prezentiranju naše škole – istaknuo je ravnatelj Ivanović.

Ovo natjecanje tradicionalno organizira bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK). Novost je bila ta što se odvijalo na daljinu. Za osvojena prva tri mjesta u konkurenciji učenica i prva tri mjesta u konkurenciji učenika, osigurane su nagrade.

Pobjednik ovoga natjecanja Anto Frančešević iskreno zahvaljuje organizatoru na vrijednoj nagradi.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

JU Jedanaesta osnovna škola Zovik održala humanitarnu akciju „Vrijeme ljubavi i mira“

Radio Brčko

“Dani kruha” obilježeni u Gornjem Zoviku uz izložbu krušnih proizvoda

Radio Brčko

Brčko: Manifestacija “Dani kruha” održana je jučer u Jedanaestoj osnovnoj školi u Gornjem Zoviku

Gorana Antić