Brčko

Dani otvorenih vrata JU Poljoprivrednoj i medicinskoj školi Brčko

U nizu aktivnosti koje se odvijaju u JU Poljoprivredna i medicinska škola Brčko povodom dana škole, učenici veterinarskih tehničara II i III razreda su zajedno sa svojim nastavnicima stručnih predmeta organizovali klinički pregled kućnih ljubimaca i domaćih životinja.

U savremeno opremljenom kabinetu veterinarske medicine su gostima, a i prisutnim učenicima i nastavnicima demonstrirali osnovne metode kliničkog pregleda, kao i aplikacije lijekova i protivparazitarnih medikamenata.

Ovu školu su posjetili i učenici JU Druge osnovne škole.

U sklopu obilježavanja Dana otvorenih vrata, učenici Veterinarskih tehničara su zajedno sa svojim profesorima organizovali i mini izložbu ukrasne živine i golubova.

Posjetiocima su predstavljene glavne karakteristike izloženih rasa, kao i sudijsko ocjenjivanje golubova i na kraju aplikacija lijekova.

Osim učenika ove škole, izložbi su prisustvovali i učenici Druge osnovne škole i Četvrte osnovne škole koji su došli u posjetu Poljoprivrednoj i medicinskoj školi Brčko.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!