Brčko

Od sada korupciju u Brčko distriktu možete anonimno prijaviti putem web stranice www.aktbd.ba.

Građani Brčko distrikta od sada svoje prijave vezano za korupciju mogu anonimno ili javno prijaviti i putem web stranice Ured za prevenciju i koordinaciju aktivnosti na suzbijanju korupcije Brčko distrikta BiH www.aktbd.ba.

Ovaj ured je posljednjih nekoliko mjeseci radio na obezbjeđivanju materijalno-prostornih i kadrovskih kapaciteta te je podizanjem ove web stranice stvorena i tehnička pretpostavka da građani korupciju prijave lakše i brže nego do sada.

„Za samo nekoliko dana od kako je ova web stranica u funkciji već smo zaprimili dvije prijave za korupciju od strane građane, koji će iako je prijava anonimna u svakom trenutku moći znati status te prijave odnosno da li je u  obradi u ovoj kancelariji ili je proslijeđena Policiji ili Tužilaštvu“, naglasio je Žarko Ćosić direktor ovog ureda.

Na ovaj način želimo da potaknemo građane Brčko distrikta iz svih sfera života da se ohrabre i prijave korupciju jer je njihova anonimnost i tajnost ličnih podataka zagarantovana, naglasili su iz Ureda za prevenciju i koordinaciju aktivnosti na suzbijanju korupcije Brčko distrikta.

Ćosić je potvrdio za Radio Brčko da je u Skupštinu proslijeđen i prijedlog izmjena Zakona o radu ovog ureda kako bi se ovoj instituciji dala veća ovlaštenja prije svega u dijelu istraga eventualnih koruptivnih radnji.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

*

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!