RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Dezinfekcijske barijere na ulasku i izlasku u Krepšiću i Vučilovcu

Na svim putnim pravcima kojim se ulazi ili izlazi iz Krepšića i Vučilovca tomom dana moraju biti postavljeni punktovi za dezinfekciju ljudi i vozila koji se kreću ovim pravcima, naloženo je iz Kriznog štaba Brčko distrikta.

Deratizacija, dezinfekcija i dezinsekcija se i dalje intenzivno provodi na svim područjima Brčko distrikta koja su bili zahvaćena poplavom. To će biti nastavljeno i ubuduće, bilo da je riječ o sjevernom ili južnom dijelu Distrikta, rekla je šefica Odjela za zdravstvo Vlade Brčko distrikta, dr. Anđa Nikolić.

Pored toga, usvojena je odluka po kojoj sva lica koja su sa ugroženih područja, bilo Distrikta ili izvan njega, imaju pravo na besplatnu zdravstvenu zaštitu, samo pod uslovom da se prijave u ambulantu porodične medicine u bivšoj kasarni u Brčkom.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.