RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Stabilnije na poplavljenom području Distrikta

Stabilizuje se stanje na poplavama ugroženim područjima Brčko distrikta, mada je i dalje veoma teško, što se posebno odnosi na Krepšić i Vučilovac, rečeno je na današnjoj vanrednoj sjednici Vlade Distrikta.

Uvezivanjem kanalske mreže sa rijekom Tinjom novo vode na poplavljenom području u Krepšiću opada centimetar na sat.

«Ono na što smo paralelno fokusirani jeste sprečavanje mogućih epidemija. Većinu uginulih životinja smo sakupili i već distribiramo prema spalionici u Inđiji. Pojačavamo mjere dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije», rekao je gradonačelnik Anto Domić.

Kad je riječ o pristizanju donacija treba učiniti maksimum da više desetina kamiona sa robama namjenjenim Distriktu ne stoje na graničnom prelazu Orašje zbog nedostatka neophodne dokumentacije. U ovom smislu za tačnu evidenciju svih humanitarnih roba koje su do sada ušle u Brčko distrikt, ili se očekuju, u ime vlade zadužen je glavni koordinator Nenad Kojić. Izvještaji u ovom segmentu, kao i u učinjenom na distribuiranju hrane za ljude i životinje moraju biti u okviru izvještaja koji će se razmatrati najkasnije u ponedjeljak.

«Vrlo je važno da imamo tačne popise onih koji su od nas tzražili pomoć i nalaze se na području Distrikta, a eventualno mogu se vratiti u svoje matične županije, kao na primjer primjer mještani Kopanica, ili su se ovdje zatekli a došli su izu inostranstva. Ako to objektivno za sada nije moguće, ostaće na našem području“, rekao je gradonačelnik Anto Domić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.