RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Distrikt dobiva Jedinicu za implementaciju projekata iz međunarodnih fondova

Članovi Vlade Brčko distrikta danas su u formi zaključka dali suglasnost na Prijedlog odluke o uspostavi Jedinice za implementaciju projekata koji se financiraju iz međunarodnih fondova. Prema riječima gradonačelnika Siniše Milića ova jedinica će djelovati pri Razvojno – garantnom fondu Brčko distrikta.

„Mi smo se i do sada uključivali u slične projekte preko jedinica za implementaciju s nivoa entiteta. Iako smo imali obučene ljude koji su davali svoj doprinos realizaciji projekata kroz učešće u drugim jedinicama, nismo imali svoju jedinicu .Zahvaljujući njihovom angažmanu prepoznata je i potreba, ali i velike mogućnosti Distrikta da se kroz tu jedinicu ostvari još kvalitetnija saradnja, posebno kada su u pitanju grantovska sredstva, rekao je Milić, te dodao da je Distrikt dio još jednog projekta Svjetske banke za revitalizaciju koridora rijeka Sava i Drina kojim je predviđeno da ima svoju jedinicu za implementaciju.

Predstavnici izvršne vlasti danas su se također upoznali o detaljima Regionalne agende za investicijsku reformu, te između ostalog usvoliji: Zaključak kojim se daje pozitivno mišljenje na Završno izvješće o realizaciji Okvirne strategije za provedbu Konvencije o prevenciji i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji u BiH, Prijedlog zaključka u vezi s Nacrtom memoranduma o razumijevanju o suradnji u području turizma između Vijeća ministara BiH i Vlade države Katar, Zaključak kojim se daje pozitivno mišljenje na tekst Prednacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za evidentiranje u cestovnom prijevozu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Vlada usvojila Godišnji plan gospodarenja šumama

Sandra Živković

Uspješni radovi na sanaciji riječnih korita na području Distrikta

Mirsad Zahirović

Brčko: Vlada odobrila isplatu sredstava nevladinom sektoru

Mirsad Arnautović