Brčko

Дистрикт ће да почне са припремама за изградњу ауто-пута

Министар транспорта и комуникација у Савјету министара Војин Митровић рекао је данас у Брчком да је етапа ауто-пута Сарајево-Београд од Раче према Бијељини прва која ће бити изграђена у наредних неколико мјесеци и да би дистрикт требао да почне са поступком припремних радњи како би био спреман за наставак градње у моменту када до тога дође на његовом подручју.

Митровић је истакао да ће градњу ауто-пута пратити изградња гасовода и његово прикључење на “Турски ток” и снабдијевање БиХ овим најповољнијим енергентом.

Говорећи о проблему транспортног саобраћаја преко моста који спаја Брчко и Гуњу, а који је забрањен прије двије године, Митровић је подсјетио да постоје три рјешења за тај проблем, али да су анализе показале да реконструкција моста није дугорочно рјешење.

“Постоји идеја градоначелника и представника дистрикта да се поред постојећег гради нови мост. Ово је међудржавни мост и то је ниво БиХ и Хрватске. Те ствари морамо усагласити, издефинисати, потписати споразум како би дугорочно ријешили овај проблем”, рекао је Митровић новинарима након састанка са представницима извршне и законодавне власти дистрикта.

Митровић је напоменуо да ће у наредних четири до пет мјесеци Министарство преузети активности на деминирању десне обале ријеке Саве, што је предуслов за уређење ријечног корита како би ријека била оспособљена за пловност.

Градоначелник Брчког Есед Кадрић очекује да ће посјета министра Митровића имати добар исход и да ће бити успјешан план реализације изградње моста преко ријеке Саве, као и заједнички ангажман на изградњи будућих ауто-путева преко подручја дистрикта.

“С обзиром на то да ће изградња трасе од Кузмина преко Бијељине врло брзо почети, морамо убрзати наше активности како би спремно дочекали реализацију пројекта у овом дијелу ауто-пута”, рекао је Кадрић.

Предсједник Скупштине Брчко дистрика Синиша Милић рекао је да су путне комуникације и обезбјеђивање еколошки прихватљивог и јефтиног енергента свакако од стратешог интереса за сваку заједницу, па тако и за Брчко дистрикт.

Милић је захвалио министру Митровићу што чини да дистрикт Брчко буде дио важних пројеката који ће омогућити развој ове локалне заједнице и створити услов да буде врло прихватљива за стране и домаће инвеститоре.

“Пројекти који се односе на повезивање саобраћајницама и обезбјеђивање енергената јесу у функцији развоја и Луке Брчко, као стратешког предузећа од интереса, не само за Брчко, већ и за БиХ”, истакао је Милић.

Министар транспорта и комуникација у Савјету министара Војин Митровић боравио је данас у службеној посјети Брчко дистрикту и том приликом у Градској вијећници разговарао са представницима извршне и закондавне власти дистрикта и њиховим сарадницима о изградњи ауто-пута Београд-Сарајево, као и о реализацији пројекта реконструкције постојећег моста преко ријеке Саве који спаја Брчко и Гуњу.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button