RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Distriktu isporučena vrijedna pošiljka humanitarne pomoći iz Njemačke

Četrnaestog juna u predvečernjim satima Brčko distriktu BiH, posredstvom dobrih ljudi i prijatelja iz mjesta Pfaffenhof u Njemačkoj koji su sakupili pomoć, isporučeno je 19.868 kilograma hrane koju su namijenili ugrožеnima od poplava у Brčko distriktu BiH. Za ovu vrijednu donaciju zaslužni su gospodin Andreas Kufer i Max Hechinger, vlasnik njemačke firme Hechinger Bau GmbH kojima je za ovaj humani čin uručena zahvalnica.
Prema riječima šefice Pododjeljenja za privredni razvoj Vlade Brčko distrikta BiH Amre Abadžić akcija sakupljanja ove pomoći, čija se vrijednost procjenjuje na oko 70.000 konvertibilnih maraka, trajala je desetak dana. “Važno je napomenuti da pošiljka sadrži čak 8.500 kg dječije hrane prepoznatljivog naziva Hipp. Zadovoljstvo mi je što smo mogli uticati na ljude dobrog srca da pomognu Brčko distriktu BiH i sakupe značajnu količinu hrane. Tu se pored osnovnih prehrambenih namirnica: brašna, ulja, šećera i makarona, nalaze i sredstava za higijenu i odjeća mada je uglavnom dječija hrana”, istakla je gospođa Abadžić.
Ona je dodala da uz navedene donatore koji su omogućili da se ovakva pošiljka organizuje i dopremi u Brčko veliku zaslugu ima i gospodin Admir Sarajlić koji je mnogo pomogao da se roba isporuči.
Humanitarnu pomoć primila je organizacija Crvenog krsta Brčko distrikta BiH koju je Vlada ovlastila za prijem i raspodjelu humanitarne pomoći Distriktu, a roba је смјештена у raspoloživi skladišni prostor bivše fabrike Uzor u Brčkom.

160614 DSC_0623

160614 DSC_0619

160614 DSC_0610

160614 DSC_0598

160614 DSC_0565

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.