RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Svaki dan se pojavljuju nova klizišta u Distriktu

Stanje javne sigurnosti na prostorima Brčko distrikta koja su ugrožena poplavom je zadovoljavajuće, izjavio je danas šef Odjela za javnu sigurnost Vlade Brčko distrikta, Uroš Vojinović.

Izabran je izvođač radova za sanaciju zgrade u naselju Burića Brdo, koja je oštećena klizištem. Do srijede bi trebali biti izabrani i izvođači radova na sanaciji klizišta u selima: Bijela, Gornja Skakava, Rašljani, Maoča, Islamovac, Štrepci i Gornji Zovik.

Svaki dan se pojavljuju nova klizišta, kaže Vojinović. U naselju Klanac tijekom vikenda su se pojavila dva klizišta, od kojih je jedno potrebno hitno sanirati.

Proteklog vikenda u Vučilovcu su uspješno neutralizirane tri mine. Demineri su prisutni na terenu i vrše nadzor ugroženih područja. Građane redovito upozoravaju na eventualne opasnosti i usmjeravaju njihovo ponašanje, tako da je za sada stanje sigurnosti zadovoljavajuće, zaključio je Vojinović.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.