Brčko

Брчко: Добар овогодишњи род јагоде и трешње

Овогодишњи род јагоде и трешње је веома добар и ово воће се тренутно добро пласира на тржишту по цијени од 2,5 до три марке за килограм јагода, зависно од квалитета, и око четири марке колико тренутно кошта килограм трешања.

Јагода је краљица међу воћкама. То је прво воће које убиремо и конзумирамо. У посљедње вријеме све више се гаји у пластенику, односно у заштићеном простору.

„Овакав вид производње даје много већу сигурност произвођачу имајући у виду често непредвидиво и промјењиво вријеме током прољећа“, каже Бахрија Рибић, предсједник Удружења савремени воћар из Шаторовића

Он каже да су произвођачи јагоде и трешње задовољни пласманом овог воћа које се углавном пласира на домаћем тржишту широм БиХ.

„Проблема са откупом немамо и све успијемо продати посебно сада када је цијена знатно нижа него на почетку сезоне“, истакао је Рибић.

Према његовим ријечима јагоде и трешње из Шаторовића се могу купити на више продајних мјеста у Брчком.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button