Brčko

Dodijeljeno 750 paketića za brčanske prvačiće

Predstavnici Internacionalne policijske asocijacije – IPA u suradnji s Policijom Distrikta, Crvenim križem i Omladinskim centrom „Vermont“ već četiri godine rade na različitim aktivnostima vezanim uz škole i vrtiće, a ove godine su se odlučili razveseliti prvačiće.

Ove godine su osigurali oko 750 simboličnih školskih paketa za sve brčanske prvačiće kako bi im tom gestom zaželjeli sretan i uspješan početak obrazovanja.

U sklopu ove akcije, predstavnici navedenih organizacija danas su obišli Prvu i Četvrtu osnovnu školu u Brčkom te su, uz suglasnost Odjela za obrazovanje, ravnateljima škola uručili pakete, koji će naknadno biti podjeljeni učenicima prvih razreda.

Paketići sadrže školski pribor i higijensku maskicu za djecu, čime su im željeli ukazati na važnost nošenja maski te pridržavanja epidemioloških mjera u svrhu očuvanja zdravlja u vrijeme epidemije koronavirusa.

Predstavnici organizacija koje su organizirale ovu akciju, pakete su danas uručili ravnateljici Četvrte osnovne škole Zumki Grabus i psihologinji Prve osnovne škole Dragani Grbić koje su im se ovim putem zahvalile za ove simbolične darove.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button