RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Dom kulture u Ražljevu deset mjeseci bez vode

Dom kulture u naselju Ražljevo kod Brčkog već deset mjeseci nema vodu, a razlog tome je, kaže predsjednik mjesne zajednice Goran Simikić, kvar na artercu za koji je neophodno osigurati minimalno 7.000 KM. Prema Vladi su išli zahtjevima za rješavanje ovog problema, na što im je odgovoreno da se mora ispoštovati tenderska procedura.

Kućanstva također vode bitku s pitkom vodom. Kako doznajemo ostalo je još pet kilometara do završetka radova na gradskom vodovodu, koji će relativno brzo biti pušten i u ovom mjestu.

Po pitanju odvodnje neophodno je uraditi kompletnu kanalizacijsku mrežu, za što je prema procjenama potrebno 10 milijuna maraka, a što je u ovom trenutku neizvodivo.

Od ostalih infrastukturnih projekata u Ražljevu, koji čekaju realizaciju je pitanje rasvjete, uređenje tamošnjeg parka i pješačke zone od škole prema centru. Neophodna je obnova spomenika iz Drugog svjetkog rata, kaže predsjednik Simikić. Ovi projekti, za koji je velikim dijelom izdvojen novac iz proračuna, bi trebali biti završeni naredne godine.

Inače, Ražljevo je poznato i po manifestaciji ”Selo moje milo”, u okviru koje se svake godine održava tradicionalna kotlićijada u kojoj sudjeluju brojne ekipe s područja Semberije, Majevice i Posavine. U posljednjih pet godina ovdje se na većim površinama uzgaja vinova loza za potrebe Vinarije Pajić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Kruševac geto sa predstavom „Kraljica Snežana prva” 14. aprila u brčanskom Dom kulture

Radio Brčko

Brčanska Skupština započela raspravu o budžetu Distrikta za narednu godinu

Admir Kadrić

Ражљево данас слави Митровдан

Radio Brčko