RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Domić: Nakon konsultacija konačan stav o zahtjevu za ostavkom

Gradonačelnik Brčko distrikta očitovao se danas o zahtjevu bošnjačkih stranaka za njegovu ostavku zbog odlaska u Zagreb službenim vozilom na doček haškog osuđenika za ratne zločine Darija Kordića.

«Svjestan kompleksnosti opšteg funkcionisanja Distrikta, a imajući u vidu da sam putovao na doček haškog osudjenika Darija Kordića,  izražavam žaljenje što sam svojim činom uzburkao osjećaje kod Bošnjaka, naspram jednog zločina koji se uistinu dogodio», izjavio je Domić.

Komentarišući zahtjev za podnošenjem ostavke, Domić je naglasio da će konačan stav o tome zauzeti nakon što obavi konsultacije sa čelništvom svoje i svih stranaka koje su mu dale podršku za poziciju gradonačelnika.

«Ponavljam još jednom na aerodrom u Zagreb sam otišao da pozdravim svog prijatelja i tamo nisam predstavljao Brčko distrikt kao gradonačelnik, niti je moje ime bilo pomenuto u bilo kakvim protokolarnim aktivnostima. Odlaskom službenim automobilom na ovaj put nisam prekšio Ustav BiH niti Statut Brčko distrikta, jer gradonačelniku je automobil na raspolaganju 24 sata dnevno. Dali sam mogao putovati i privatnim automobilom – jesam, a zašto to nisam učinio, u ovom trenutku, iskreno, nemam odgovor», rekao je Domić.

On nije želio komentarisati dali zahtjev za njegovu ostavku ima i druge političke konotacije, iskazavši nadu da to nije slučaj.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.