RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Доњи Брезик: Ускоро водоснабдијевање са градског водовода

До краја године очекује се припајање мјесне заједнице Доњи Брезик на градски водовод чиме би дуготрајно био ријешен вишегодишњи проблем водоснабдијевања у овој мјесној заједници.

Јовица Савић

Јовица Савић, предсједник мјесне заједнице каже да се са мјесних водовода тренутно снабдијева око 700 домаћинстава у Доњем Брезику, те је због велике потрошње воде упутио апел грађанима да рационално користе воду како би сви становници имали воде за основне потребе.

Савић је изарзио наду да ће, у складу са обећањима, до идуће године, бити ријешено и питање градске депоније, површинске канализације и регулација корита ријеке Близне како би се отклонио непријатан мирис и загађеност ваздуха са чиме су годинама суочени мјештани Брезика.

Поред ових проблема, мјесна заједница Доњи Брезик се сусреће и са другим инфраструктурним проблемима прије свега рјешавањем питања изградње зграде амбуланте која би одговарала потребама и захтјевима регионалне амбуланте, затим Дома културе гдје би се одвијале културне активности које су тренутно због недостатка простора замрле. Због недостатка локације стопирана је и изградња вртића, а недостају и спортски терени на којима би се окупљали дјеца и омладина која овдје живи.

Савић каже да је, започета путна инфраструктура на подручју мјесне заједнице Доњи Брезик, пред завршетком. Он је овом приликом изразио наду да ће надлежни имaти разумијевања за потребе мјештане ове мјесне заједнице, једне од најмногољуднијих на подручју дистрикта Брчко.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Novi prostor za rad MZ Stari Rasadnik

Admir Kadrić

Брчко: У току реализација више пројеката на водоснабдијевању

Миљана Ђурђевић

MZ Centar 4: “Očekujemo završetak rekonstrukcije Nušićeve ulice do Dana Distrikta”

Sandra Živković