RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Velika delegacija iz Malezije i ove godine na Sarajevo Halal Sajmu

Malezija će i na drugom Međunarodnom sajmu halal-industrije Sarajevo Halal Fair (SHF) 2019 imati brojnu delegaciju. Tokom trajanja SHF 2019 u Sarajevu će boraviti brojni predstavnici Vlade, poslovne i akademske zajednice iz Malezije, koja važi za jednog od svjetskih lidera kada je u pitanju halal-industrija.

Ministar unutrašnje trgovine i potrošnje YB Datuk Seri Saifuddin Nasution Ismail predvodit će delegaciju kompanija koje će predstaviti svoje proizvode i usluge, te tražiti partnere u BiH i zemljama regiona. Prisustvo su također najavili predstavnici Ministarstva Turizma i Kulture Malezije, predvođeni direktorom Odsjeka za Halal Turizam i Islamskog Centra YBhg Dato Sri Abdul Khani Daudom, što će biti odlična prilika za sve predstavnike sektora turizma da ostvare kontakte i otvore novo tržište. Prisustvo i učešće je potvrdila i Pharmaniaga, najveća farmaceutska kompanija iz Malezije.

Biznis delegaciju kompanija predvodit će i predsjednik malezijske Korporacije za razvoj halal-industrije (Halal Development Industry Corporation Malaysia), YBhg Dato Mahmud Abbas, a prvi put učešće na Sarajevo Halal Fair će uzeti i jedan od najvećih državnih univerziteta u Maleziji, Universiti Teknologi MARA (UiTM) predvođen predsjednikom Univerziteta Prof. Mohd Azraai Kasimom. Kao i prethodne, i ove godine će učestvovati predstavnici GISB Holdinga – kompanije zasnovane na islamskim principima poslovanja u različitim proizvodnim i uslužnim sektorima. Malaysia South-South Association (MASSA) su također najavili svoj dolazak na SHF 2019 koji će biti održan u Centru Skenderija u glavnom gradu Bosne i Hercegovine od 26. do 28. septembra.

Učesnici SHF 2019 iz BiH i regiona imat će priliku predstaviti se velikim malezijskim trgovačkim kompanijama, razmijeniti iskustva i ostvariti saradnju. Kao i prošle godine, BBI VIP Business Club koji djeluje u sklopu BBI d.d. Sarajevo, planira održavanje poslovnog okruglog stola između članica Cluba, bh. i malezijskih privrednika.

S ciljem približavanja i realiziranja poslovnih prilika između bosanskohercegovačkih i malezijskih privrednika, BBI VIP Business Club je prošle godine u saradnji sa Ambasadom Malezije u Bosni i Hercegovni organizirao okrugli stol “Bosna i Hercegovina – Malezija” tokom kojeg je potpisan i memorandum o razumijevanju između Sarajevo Halal Fair-a i MIHAS – „Malaysian International Halal Showcase“, jednog od najvećih događaja halal-industrije u svijetu. Ranije ove godine, BBI banka i BBI VIP Business Club u saradnji sa MIHAS-om organizirali su predstavljanje bh. kompanija na ovom velikom događaju u Kuala Lumpuru. Kralj Malezije Yang di-Pertuan Agong XVI Al-Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah posjetio je štand Sarajevo Halal Sajma (SHF). Gostoprimstvo kralju pružio je ambasador BiH u Maleziji Emir Hadžikadunić i predstavnici BBI banke, koji su pozvali malezijske privrednike da i ove godine posjete SHF 2019.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

BBI VIP Business Club: Druženje sa privrednicima Unsko-sanskog kantona

Radio Brčko

Zbog velikog interesovanja, rok za prijavu na takmičenje „Transformers Roadshow“ produžen do 16. 09.2019.

Radio Brčko

Objavljen Javni poziv privrednicima za subvencioniranu Liniju BBI banke i Općine Novo Sarajevo

Radio Brčko