RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Druženjem sa Suvadom Alagićem završen “Mjesec knjige”

Manifestacija «Mjesec knjige»  završena je sinoć druženjem sa ovdašnjim piscem i novinarom Suvadom Alagićem, koji iza sebe ima 32 godine stvaralačkog rada, 30 knjiga poezije i proze među kojima je i 16 priča uokvirenih u zbirku «Oteto vrijeme», a koja je sinoć bila u epicentru autorovog druženja sa publikom.

«Dvije glavne odlike mog pisanja su likovi, odnosno ljudi, prepoznatljivi u Brčkom i vrijeme kroz koje provlačim univerzalnost njihovih priča», rekao je između ostalog autor Suad Alagić.

Obilježavanje “Mjeseca knjige” pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta organizovala je Gradska bioblioteka.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.