RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Dugoočekivani CT aparat upravo stigao u Brčko

U Brčko distrikt upravo je stigao CT aparat, čime je okončan proces njegove nabave. Ovo je za Radio Brčko potvrdio predstojnik Odjela za zdravstvo i ostale usluge brčanske Vlade Sead Šadić, koji je istaknuo da će CT aparat, za čiji je smještaj osiguran adekvatan prostor, kao i edukacija za zdravstvene radnike za rad s ovim aparatom, veoma brzo biti u upotrebi za građane.

Dodao je i da su na inicijativu odjela zatražene i tri nove specijalizacije kada je riječ o radiologiji, tako da će u budućnosti brčansko zdravsto imati adekvatan kadar koji će raditi u ovoj oblasti.

“Prema informacijama koje mi imamo, dobavljačima je potrebno negdje od pet do deset radnih dana da bi se sam uređaj namontirao i izvršile određene postavke. Zatim ide edukacija djelatnika, te već s 15.07. možemo očekivati da će CT uređaj biti stavljen na raspolaganje”, kazao je Šadić.

CT uređaj kakav je nabavljen za Distrikt, posjeduje i Klinički centar u Istočnom Sarajevu i slične velike zdravstvene ustanove, te se može reci da na taj način JZU Zdravstveni centar, može stati rame uz rame s velikim Kliničkim centrima.

Podsjetimo, Brčko distrikt BiH godinama nema CT aparat, a njegovu nabavu usporavao je postupak javne nabave. Ugovor s kompanijom koja je isporučila CT aparat potpisan je s kompanijom Medical iz Mostara sredinom ovog mjeseca, te je njegova nabava okončana danas. Vrijednost ovog dijagnostičkog uređaja iznosi 1.404.000 KM.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Градоначелник посјетио Болницу поводом набавке ЦТ апарата

Миљана Ђурђевић

Brčko: Prva dijagnostička snimanja na novom CT aparatu u brčanskoj Bolnici počinju za četiri dana

Mirsad Arnautović

“Demos” Brčko nastavlja monitoring i nakon puštanja u funkciju CT- aparata

Suvad Alagić