RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Dvadeset posto žalbi više

Stanovnici Distrikta, tokom minule godine, uputili su više od 200 žalbi i pritužbi prema Kancelariji ombudsmena u Brčkom, tražeći zaštitu svojih prava i to u raznim sverama života.

Kancelarija ombudsmena u Brčkom tokom 2013 zaprimila je dvadesetak procenata više pritužbi i žalbi gradjana Distrikta neko2012, a tiču se, ponajviše oblasti socijalnih pitanja, kao i svere zapošljavanja.  Inače Kancelarija u Distriktu ukupno je, računajući i područije Tuzlanskog kantona koje pokriva, zaprimila oko 400 pritužbi od toga je više od 200 onih iz Brčkog.

«Na osnovu prispjelih pritužbi i žalbi te analiza i preispitivanja navedenog u pritužbama gradjana Kancelarija je izdala 62 preporuke i riješenja. Od toga su samo 4 u potpunosti provedena dok je ostatak samo djelimično ili uopšte nije proveden. Mada za ovako simboličnu provodivost naših odluka postoje i objektivni i subjektivni razlozi, generalno se može reći da i vlasti u Distriktu imaju više deklarativnu nego suštinsku želju da realizuju ono što smo mi preporučili» rekao je zamjenik ombudsmena BiH Predrag Radisavljević

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.