RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijestiKultura

Održana tradicionalna svečanost proglašenja najboljih učenika

U brčanskom Domu kulture, u organizaciji Odjela za obrazovanje, Pododjela za predškolsko i osnovno obrazovanje, održana je svečanost proglašenja pobjednika za školsku 2013/2014. godinu, odnosno učenika koji su prema Kalendaru natjecanja pobijedili na nivou Brčko distrikta iz znanja i vještina.

„U ovogodišnjim natjecanjima iz 16 nastavnih predmeta i sportskih disciplina sudjelovalo je 1454 učenika, a danas se predstavilo njih 109 pobjednika, na koje smo jako ponosni i koji će dobiti diplomu koja će se vrednovati prilikom proglašenja učenika generacije ili daljnjeg školovanja “, kazala je Mara Matkić, šef Pododjela za predškolsko i osnovno obrazovanje.

Među 109 ovogodišnjih pobjednika su i Mihaela Gajić, učenica šestog razreda Druge osnovne škole koja je osvojila prvo mjesto na takmičenju iz Matematike, te Iva Blažević koja također pohađa šesti razred, ali u Jedanaestoj osnovnoj školi, a pobjednica je u takmičenju iz Hrvatskog jezika.

Kada je riječ o sportskim disciplinama, i Mirza Salihović učenik devetog razreda Sedme osnovne škole danas je prisustvovao ovoj svečanosti, jer je ekipa njegove škole osvojila prvo mjesto na fudbalskom turniru.

Ovo je već peta godina da se organizira završna smotra pobjednika.

 

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.