RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Дводневни скуп логистичара у Брчком

Данас се завршава дводневни скуп логистичара “ЛОГИН 11” у Брчком на коме се разговара о утицају глобалних економских кретања на транспортну индустрију Југоисточне Европе с акцентом на покретање одређених инфраструктурних пројеката у Дистрикту.

Циљ скупа је подићи свијест привредне заједнице у Брчко дистрикту о томе да је инфраструктура на јако лошем нивоу а, као је речено, без развоја инфраструктуре нема ни бољег привредног амбијента.

„Првенствено се то односи на изградњу моста преко ријеке Саве и брзе цесте која би нас повезала са аутопутем Београд – Загреб и даље са Европом. Брчко дистрикт треба да се укључи у електрификације пруге Тузла-Винковици која је била значајан жељезнички путни правац, те да се царинске и ванцаринске баријере отклоне како би се привредна атмосфера подигла на завидан ниво”, рекао је Јово Илић, извршни директор за логистичке операције Белисар Гроуп која је и организатор овогодишњег скупа.

Поред тога, истакао је Илић, неопхподно је чишћење корита ријеке Саве и ревитализација саме „Луке Брчко“.

Осим обраде различитих тема које се односе тичу транспортне индустрије и инфраструктуру, учесници скупа данас су обишли индустријске и логистичке капацитете Брчко дистрикта.

Организатори су и ове године обезбиједили компетентне предаваче из струке а учешће су узели представници владиних институција, јавних предузећа, јадранских лука, логистичких кућа из Хрватске, Србије, Словеније, БиХ као и привредних субјеката из БиХ и региона.

Фото: BDC TV архива

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Koronavirus u Brčkom: Preminula jedna starija žena, a 35 novoregistrovanih slučajeva

Radio Brčko

Брчко: Вакцинисање становника против грипа почиње 7. новембра

Radio Brčko

Рад контејнерског терминала ЈП „Лука Брчко“ за прва два мјесеца рада задовољавајући

Дејана Крстић