RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Фарма ћурки у Буквику претендује да постане један од лидера на тржишту БиХ

Фарма ћурки у Буквику код Брчког, ове године, проширила је своје капацитете и иако многи кажу да се ради о изузетно ризичном улагању, њени власници, али и резултати њиховог рада демантују ове тврдње.

Сувласник фарме у Буквику Игор Вујић, каже овим се послом бави већ десет година и истиче да је ризик мањи ако се човјек потруди да овлада свим вјештинама тог посла и ако их се при том строго придржава.

„Ћуреће месо је мало мање заступљено у односу на друге врсте меса, али то се мијења. Купци све више препознају да је ћуреће месо једно од најквалитетнијих зато што има највећу протеинску врједност“, рекао је Вујић.

Капацитети фарме у Буквику, ове године су проширени, а товни циклус ове сада се приводи крају.

Доста труда је уложено, а Вујић каже да су слиједили сва правила која се налажу како би се добио што бољи производ.

Од стручњака су добили потврду да су на правом путу.

„Људи који су нас пратили, то су стручњаци и разни заводи, кажу да имамо резултате који су изнад просјека, те да се наша фарма показала као једна од бољих, па могу слободно рећи и у БиХ“, рекао је Вујић.

Вујић такође додаје да тајне успјеха не чува само за себе, већ их несебично дијели свима и савјетује да се опробају у овом послу.

„То може важити за било коју врсту посла. Морате се предати у потпуности послу и пратити све кораке од самог усељаја ћурки, пратити каква је храна, пратити раст и све остало“, појаснио је Вујић.

Истиче да не сумња да ће њихови производи наћи своје  мјесто на тржишту, јер вјерује у оно што је урађено.

„Ми имамо представу како ћемо урадитит ово сада што смо започели али имамо и неке планове у будућности да будемо једни од лидера на тржишту БиХ што се тиче производње ћурећег меса“, нагласио је Вујић.

Ова фарма ћурки ће у наредном периоду на тржиште донијети око 10 тона квалитетног и изузетно укусног ћурећег меса.

Вујић истиче да је једино мана свега је што подстицаји за производњу ћурећег меса још увијек нису на завидном нивоу, али нада се да ће и локалне власти ускоро преопознати значај  ћурећег меса и његовог већег присуства на тржишту, те почети више улагати у ову производњу.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.