RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Formira se javni univerzitet u Brčko Distriktu

Brčko Distrikt trenutno ima tri privatne visokoškolske ustanove i tri isturena odjeljelja Ekonomskog fakulteta Istočno Sarajevo, Prirodno matematički fakultet, Univerzitet Sarajevo i Studij odnosa s javnošću, Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Visokoškolske ustanove u Brčkom trenutno broje oko 5.000 studenata iz Brčkog, BiH i nekoliko drugih zemalja.

Senad Osmanović, šef vladinog Odjela za obrazovanje istakao je da su, formiranjem vladinog Pododjela za visoko obrazovanje, sem poslova vezanih za rad u vezi sa šest već postojećih univerziteta – fakulteta u Brčkom, stvoreni uslovi za formiranje Javnog univerziteta Brčko Distrikta.

Osmanović je kazao da su trenutne aktivnosti Pododjela u vezi sa procesom izdavanje akreditacija visokoškolskim ustanovama, Evropskom i Internacionalnom univezitetu u Brčkom.

Od postojećih visokoškolskih ustanova i javnog univerziteta koji treba da se formira, Brčko Distrikt ima višestruke koristi, obrazovno – naučne, ali ekonomske.

Intencija osnivača javnog univerziteta u Brčko Distriktu, uz već postojeće visokoškolske ustanove, je da Brčko postane regionalni univerzitetski centar.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

FINra sa jedinstvenim nastavnim planom i programom u regionu

Radio Brčko

Policija Brčko distrikta formirala Operativni štab

Radio Brčko
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!