RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Gimnazija proslavlja rođendan

Brčanska Gimnazija danas obilježava dan škole. Manifestacije tim povodom otpočele su još prije sedam dana, nastupom dramske sekcije sa predstavom «Naša dijeca», a nastavljena takmičenjima u odbojci, košarci i stonom tenisu, te školskom akademijom minulog četvrta u prepunoj Sali doma kulture u Brčkom.

Danas će sve biti zaokruženo predstavljanjem rada po sekcijama te aktivnostima Vijeća učenika, kao i svečanim prijemom u prostorijama škole.

«Profesori i učenici škole imaju osnovni zadatak u vaspitnom i obrazovnom smislu očuvati i podići na viši nivo ugled ove srednjoškolske ustanove koji ona ima, ne samo u Distriktu nego i u cijeloj BiH, za što će, vjerujem, dokaz biti i uspjesi prilikom daljeg školovanja i ove 64. generacije gimnazijalaca», rekla je direktorica Azra Sadiković.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.