RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Gradonačelnik sa Mrežom „Promoviši pozitivno“ potpisao Memorandum o saradnji

U sklopu obilježavanja Međunarodnog Dana tolerancije, u organizaciji brčanske Mreže „Promoviši pozitivno“, danas je između gradonačelnika Distrikta Siniše Milića i ove Mreže potpisan i Memorandum o saradnji.

Gradonačelnik Milić je izrazio zadovoljstvo što je na ovaj način formalizovana saradnja koja je postojala i prethodnih godina, ističući da su se obje strane ovim memorandum obavezale na intenzivnije konsultacije kada je u pitanju realizacija ciljeva Mreže, a posebno kada je riječ o jačanju društvene kohezije u Distriktu.

„Naravno u aktivnostima Mreže, ali i pojedinačno u dosadašnjem radu svih njenih članica, prepoznali smo opredjeljenost za istinski rad na unapređenju oblasti koje su od društvenog interesa. Siguran sam da ćemo ovu saradnju unaprijediti u narednom periodu. U proceduri smo donošenja i novih propisa koji se tiču saradnje sa nevladinim sektorom. Na prostoru Distrikta ima oko 740 nevladinih organizacija i udruženja, i nisu svi opredjeljeni da rade na realizaciji konkretnih projekata i zbog toga smo se odlučili na promjenu propisa koji će uvesti više reda u toj oblasti. A siguran sam da će uz zakonska rješenja koja su na pomolu, do izražaja doći još više dobra aktivnost Mreže „Promoviši pozitivno“ i njenih članica“, pojasnio je Milić.

Koordinator Mreže Damir Radenković, rekao je da je ovaj dokument predstavlja opredjeljenost gradonačelnika da podrži nevladine organizacije koje se bave suživotom i tolerancijom, a s druge strane je značajan kod apliciranja na projekte gdje je bitno pokazati saradnju civilnog sektora i vlade što je jedan od ciljeva održivog razvoja.

„. Sada znamo da je gradonačelnik opredjeljen za saradnju sa nevladinim organizacijama koje promovišu toleranciju, suživot . Želja nam je da kroz ovo pokažamo da te naše različitosti su bogatstvo, a ne prilika za problem, sukob ili nasilje. Još jednom ćemo dati podršku svim ovim nastojanjima Vlade i Skupštine da zakonskim regulativama podrži nevladine organizacije koje stvarno rade, a zakoči finansiranje onima koji su tu samo radi finansija. I zato ćemo dati svoj veliki doprinos u javnim raspravama „, dodao je Radenković.

Obilježavanje Dana tolerancije nastavlja se sutra održavanjem radionice za djecu na temu tolerancije u Omladinskom centru.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Усвојен трећи ребаланс буџета у износу од 16,4 милиона КМ

Vladimir Matijević

Brčko: Čestitka gradonačelnika i dogradonačelnika povodom katoličkog Božića

Radio Brčko

Brčko: Čestitka gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika povodom Svjetskog dana Roma

Radio Brčko