RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Gradonačelnik svakodnevno prati stanje na poplavljenim područjima

Gradonačelnik Brčko Distrikta dr. Anto Domić svakodnevno obilazi poplavljena područja naročito mjesta Vučilovac i Krepšić koja su poplavom najviše pogođena i gdje se voda još nije povukla.

Tako je i rano jutros gradonačelnik Domić obišao Mjesnu zajednicu Krepšić gdje se pod vodom trenutačno nalazi oko pedeset kuća. Na ovom području je prije nekoliko dana na inicijativu gradonačelnika otvoren propust kojim je omogućen protok vode u rijeku Tinju koja se potom distribuira u Savu.

Od tada je primijećeno značajno opadanje razine vode sa plavljenog terena u Krepšiću koja se u velikom mlazu vraća u korito rijeke Tinje. U stalnoj suradnji sa predsjednicima mjesnih zajednica kontinuirano se prati i stanje vodostaja rijeka te se ljudima osiguravaju komunalne usluge infrastrukture, kao i snabdijevanje električnom energijom.  Osobe koje su iseljene iz svojih domova redovito primaju pomoć u vidu hrane i osnovnih potrepština te se radi na iznalaženju alternativnog smještaja za osobe koje se trenutačno nalaze u dvorani Gimnazije.

Izvor:Vlada Brcko Distrikta BiH

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.