RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

HKD Napredak iz Zagreba pomaže Brčacima

Izaslanstvo Hrvatskog kulturnog društva Napredak iz Zagreba zajedno s predsjednikom Hrvatskog kulturnog društva Napredak iz Brčkog dr. Antom Basićem susreli su se danas u prostorijama Gradske vijećnice s gradonačelnikom Brčko Distrikta BiH dr. Antom Domićem. U posjetu Brčkom boravili su: Ivica Mišić, Juro Martinović, Ilija Nedić te dr. sc. Tomislav Dubravac koji su uručili podružnici Napretka u Brčkom pakete s gumenim čizmama, maskama i ostalim higijenskim potrepštinama, s napomenom da je to samo simbolična potpora i da se suradnja i pomoć u svezi ovoga pitanja tek treba realizirati. Tijekom sastanka s gradonačelnikom napomenuto je da Napredak u Brčkom ima dobru suradnju s ostalim podružnicama i da je u tijeku organiziranje prikupljanja humanitarne pomoći za ugrožena područja što bi se trebalo realizirati tijekom sljedećega tjedna. Razgovarano je i o suradnji i pomoći te projektima koji bi se trebali realizirati kako bi se pomoglo onima kojima je najpotrebnije. Gradonačelnik Domić je ovom prigodom zahvalio članovima HKD Napredak iz Zagreba na potpori koju su pružili stanovnicima Distriktu u poteškoćama koje su ih zadesile. Predsjednik Napretka u Brčkom dr. Anto Basić kazao je kako je svaka pomoć dobrodošla i zahvalio se prijateljima iz Zagreba na posjetu i spremnosti da se pronađe način da se osobama čija je imovina stradala tijekom katastrofalnih poplava pomogne.

Naime, Izaslanstvo iz Zagreba je prethodno posjetilo Hrvatsko kulturno društvo Napredak Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine, gdje je upriličen sastanak s članovima odbora, a boravili su i u službenom posjetu Orašju u svezi s poplavljenim područjima na prostoru Posavske županije. Tijekom posjeta obišli su područja koja su najviše ugrožena, razgovarali s žiteljima koji su pretrpjeli gubitke, a susreli su se i sa predstavnicima lokalnih vlasti.

Izvor:Vlada Brčko Distrikta BiH

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.