RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Градоначелник примио представнике хорова “Србадија” и “Просвјета”

Градоначелник Брчко дистрикта Синиша Милић данас је у згради Вијећнице  организовао пријем за представнике  хорова Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“ из Брчког и „Србадија“ из Бијељине на коме је поред концерта који је планиран за суботу вече разговарано и о организацији Првог међународног хорског фестивала духовне и црквене музике „ФонФест“, планираног идуће године.

Градоначелник Милић овом приликом разговарао је са Десанком Тракиловић, диригентом хора “Србадија“ и Драганом Томићем, предсједником СПКД „Просавјета“, а коме су присуствовали и чланови организационог одбора  Концерта, заказаног за 20. октобар.

„Наравно да ћемо подржати организацију једног таквог фестивала и уз подршку хора „Србадија“, вјерујем, да ћемо тај фестивал учинити традиционалним и да ће он уз друге активности СПКД “Просвјета“ значајно допринијети очувању и афирмацији српског културног стваралаштва на простору дистрикта Брчко“, истакао је градоначелник Милић.

Говорећи о планираној организацији Фестивала у Брчком Десанка Тракиловић, диригент хора “Србадија“ из Бијељине је, на конференцији за новинаре одржаној након пријема, истакла да Брчко има све услове да организује овакав један фестивал.

„Надам се да ће фестивал успјети да окупи доста квалитетних хорова, диригената, јако пуно младих људи који ће доћи у овај град и на бази те једне размјене не само звука него и других мостова и порука, које ће понијети из овог града“, нагласила је диригент Десанка Тракиловић.

У име организатора концерта који ће бити организован у суботу новинарима се обратила Јелена Лугоња, представник хора СПКД „Просвјета“ Брчко која је позвала све грађане да их подрже својим присуством и у што већем броју дођу на концерт који је бесплатан за све посјетиоце у суботу у 19 часова у Дому културе у Брчком.

Нa цјеловечерњем концерту, поред Хора СПКД „Просвјета“ Брчко наступиће и хор  „Србадија“ из Бијељине и хор Српске православне Цркве у Српској Вароши „Св. Стефан Дечански„.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Vlada dala mišljenje o dostavljenim amandmanima na novi Zakon o radu

Mirsad Arnautović

Čestitka gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika povodom Nove godine

Radio Brčko

Брчко: Шеф Мисије ОЕБС-а у БиХ Kетлин Кавалек на састанку са Милићем и Кадрићем

Radio Brčko