RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

GRANAŠ – domaćin planinarima Herceg Bosne

Brčansko Planinarsko društvo GRANAŠ bilo je domaćin izvještajne Skupštine Planinarskog saveza Herceg Bosne.

U novoizgrađenom objektu u Gornjem Zoviku Skupštini je prisustvovalo 28 od 34, planinarska društva koji su članovi Saveza, što je jako dobar odziv, posebno imajući u vidu vremenske prilike u BiH.

Govoreći o rezultatima Saveza u protekloj godini, predsjednik Dragan Radeljić je naglasio da je, primjerice, 12 planinara ovog saveza samo u 2018. godini osvojilo svjetske planinske vrhove u rasponu od 3.000 do 8.000 metara nadmorske visine.

Među njima su i tri člana PD „Granaš“ iz Distrikta, koji su se uspeli na vrhove više od 6.000 metara.

Inače, u BiH postoje tri planinarska saveza pod čijim okriljem je oko 250 planinarskih društava sa više od 5.000 planinara.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

OKI “Jedinstvo” osvojio peti Međunarodni turnir povodom Dana Brčko distrikta koji je odigran u Gornjem Zoviku

Admir Kadrić

Brčko: Predizborna kampanja HDZ BiH nastavljena u Gornjem Zoviku

Sandra Živković

“Dani kruha” obilježeni u Gornjem Zoviku uz izložbu krušnih proizvoda

Radio Brčko