RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Hrabri “Nemovci” pomažu svojim sugrađanima

Pripadnici brčanskog Ronilačko-spasilačkog kluba “Nemo”, zajedno sa pripadnicima Civilne zaštite i Crvenog krsta, trenutno su na terenu u Krepšiću, gdje treba da izvrše evakuaciju nekih mještana.

Ovo je izjavio Neđo Mičić -Tulija, predsjednik ”Nema”, koji je istakao da su na terenu trenutno četiri najsposobnija člana ovog kluba dok su ostali u pripravnosti, jer kako je naglasio, nisu obučeni dovoljno a ovo je rizičan posao i teška situacija, teko da ne smiju rizikovati ljudstvo.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.