RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Članovi Kluba terenaca pružaju pomoć sugrađanima

Već treći dan, u akciji pomaganja stanovništvu, odnosno dostavi hrane i vode, te evakuacijama, zajedno sa pripadnicma Civilne zaštite i Crvenog krsta, učestvuju dobrovoljno i deset članova brčanskog Kluba terenaca “4×4”.

Mirko Šarić, član ovog kluba, kazao je da su iz kluba angažovali deset svojih vozila, a traže da ih angažuju još.

Kako je naglasio Šarić, sa svojim vozilima pokrivaju čitavu teritoriju Distrikta, i njihov hobi i iskustvo u terenskoj vožnji, kako je rekao, pokazali su se kao dobrodošli u ovakvoj situaciji da bi se pomoglo sugrađanima kojima je pomoć potrebna.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.