Brčko

Iduće sedmice završno usaglašavanje Parlamentarne većine oko budžeta Brčko distrikta BiH za narednu godinu

Brčanska parlamentarna većina, kako se očekuje, održaće početkom naredne sedmice sastanak na kome bi trebala biti izvršena jedna od posljednjih analiza budžeta Distrikta za narednu godinu. Sam prijedlog budžeta okvirno težak 240 miliona maraka gotovo je u potpunosti usaglašen.

„Prema novom Zakonu o budžetu gornja granica ovog temeljnog finansijskog dokumenta, kojeg je usvojila vlada i kroz prvo čitanje podržao parlament ne može se mijenjati, a stavke oko unutrašnje preraspodjele sredstava gotovo u potpunosti su već usaglašene. Jasno je da nam je prioritet, preraspodjelom sredstava, prvenstveno sa plata i naknada, što više novca usmjeriti na kapitalne infrastrukturne projekte, što je već dogovoreno, tako da se čini realnim da Skupština završnu amandmansku raspravu o budžetu Distrikta provede na sjednici koja bi trebala biti održana 15. decembra“, istakao je predsjednik brčanske Skupštine Siniša Milić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button