RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Internacionalni univerzitet u Brčkom pokreće novi postdiplomski studij “Magistarski studij 4.0”

Internacionalni univerzitet u Brčkom uskoro kreće s realizacijom novog postdiplomskog studija po tzv. konceptu studiranja 4.0, a prema uzoru američkih studijskih programa.

Prema riječima Šabana Nurića, dekana Pravnog fakulteta Internacionalnog univerziteta, ovaj Univerzitet je prvi u BiH koji se može pohvaliti ovakvim modelom školovanja.

Postdiplomski studij ‘Magistarski studij 4.0 podrazumijeva pojačanu kooperaciju između studenata i poslovnih subjekata, s kojima Univerzitet ima potpisan ugovor, što bi rezultiralo stipendiranjem studenata kroz praksu i u konačnici stalnim zaposlenjem u tim kompanijama.

Prema Nurićevim riječima, Univerzitet je do sad sklopio 26 ugovora s različitim organizacijama: s privatnim i državnim zdravstvenim institucijama u Brčkom, Gračanici i Tuzli, građevinskim organizacijama, programerskim tvrtkama u Gračanici i Tuzli te s nekoliko privatnih tvrtki čija djelatnost obuhvaća segmente ovog magistarskog studija.

„Kako bismo realizirali postdiplomsku edukaciju u skladu sa strategijom 4.0 mora se uspostaviti jaka suradnja s poslovnim subjektima, a to je ujedno suština i cilj ovog projekta“, istaknuo je Nurić.

Konkurs za upise na jednogodišnji multidiscplinarni ‘Magistarski studij 4.0’ uskoro će biti raspisan, a studenti će se moći upisati na tri odsjeka: informatika, menadžment i promet. Prva generacija studenata s predavanjima najvjerojatnije kreće početkom travnja ove godine, a program će se odvijati po principu ljetni-zimski semestar.

Internacionalni univerzitet Brčko djeluje osam godina i trenutno ga pohađa oko 500 studenata na sedam integriranih fakulteta: Fakultet za menadžment, Informatiku, Poslovne komunikacije, Poslovno-civilnu sigurnost, Prometno inženjerstvo te Pravni i Učiteljski fakultet.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Internacionalni univerzitet Brčko distrikta organizovao naučnu tribinu

Radio Brčko

Brčko: Još uvijek traje upis studenata u prvu godinu Internacionalnog univerziteta

Radio Brčko