RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Iz Inspektorata apeliraju na građane da se pridržavaju mjera za predstojeće praznike

I ovogodišnji praznik rada „Prvi maj“ te vaskršnje praznike dočekujemo pod okriljem pandemije COVIDa-19. Iako se situacija polako smiruje i broj novozaraženih u posljedne vrijeme opada, iz Inspektorata Brčko distrikta apeliraju na građane da nastave s odgovornim ponašanjem i poštivanjem epidemioloških mjera, te da predstojeće prvosvibanjske i vaskršnje praznike provedu u krugu obitelji.

Glavni inspektor brčanskog Inspektorata Zoran Gajić podsjeća kako je naredbama Kriznog stožera Distrikta zabranjen zabranjen svaki vid organiziranog okupljanja, te ističe da će inspektori za vrijeme praznika nastaviti pojačanu kontolu poštivanja propisanih epidemioloških mjera.

Kazne za nepoštivanje epidemioloških mjera propisane su Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, podsjeća Gajić, ističući da one neće biti rigoroznije za vrijeme praznika.

“Ukoliko je netko kažnjen prvi put te su kazne minimalne, a ukoliko se učestalo ponavlja sankcija, te će se kazne povećavati. Tražit će se od Osnovnog suda da se povećaju te kazne”, kaže Gajić.

On je istaknuo da je svjestan činjenice kako za vrijeme praznika i slavlja dolazi do opuštanja građana, te je stoga ponovno apelirao na građane da se pridržavaju propisanih mjera kako bismo se uspješno izborili s koronavirusom.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Inspektorat Brčko distrikta: Ugostitelji poštuju nove epidemiološke mjere

Sandra Živković

Инспекторат Брчко дистрикта: Епидемиолошке мјере се углавном поштују

Миљана Ђурђевић

Brčko: Nije bilo kršenja epidemioloških mjera za vrijeme proteklih praznika

Suvad Alagić