RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Izvršne presude zbog neplaćenog parkiranja

dav

Prema Zakonu o komunalnim poslovima Javnog preduzeća «Putevi» Brčko, koji održava i vrši naplatu parking prostora, dvadeset predmeta protiv lica koja nisu platila parking kartu više od pet puta, pokrenulo je sudske procese, od kojih je sedam već postalo izvršno.

«To praktično znači da će nesavjesni korisnici parkinga umjesto 80 sada platiti 200 maraka. Ukoliko se ogluše o sudsku presudu svi oni neće moći registrovati automobil, a dovest će sebe u situaciju da im se, kao krajnja konsekvenca, plijeni imovina», rekao je zamjenik direktora JP “Putevi”, Mato Itrić.

Preduzeće je pripremilo još 12 predmeta, što u ovom trenutku čini ukupno 32 slučaja koji zbog neplaćenog parkinga, čekaju sudski epilog.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Nakon gotovo dva mjeseca upotrebe nisu zabilježena oštećenja na obilaznici

Mirsad Arnautović

Glavni cilj Sindikata Brčko distrikta u ovoj godini uvođenje sindikalnih organizacija u poduzeća

Radio Brčko

Izabrani izvođači za zimsko održavanje puteva u Brčko distriktu

Mirsad Arnautović