RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
InfoKom

Brčko: Plan održavanja javnih i zelenih površina djelimično proširen

JP “Komunalno Brčko” je zaduženo za održavanje javnih i zelenih površina u skladu sa Planom i programom koji svake godine na prijedlog Odjeljenja za javne poslove usvaja Vlada Brčko distrikta BiH.

S obzirom da su se tokom godina povećali zahtjevi i prigovori građana na neodržavanje pojedinih površina, koje su javnog tipa, ili njihovo nedovoljno često održavanje, proteklih mjeseci razgovarano je sa nadležnim službama Vlade Distrikta o proširenju broja površina uvrštenih u pomenuti plan, dok je za neke već sada postignuta saglasnost da je njihovo održavanje potrebno.

Riječ je o zelenim površinama u naseljima Rosulje, Ilićka, Rijeke, Novo Brčko, Grčica, Broduša, IV Juli, dio pojasa uz Savu i dio Ficibajera.

Naše ekipe juče i danas rade na košenju i krčenju nekontrolisanih javnih površina u naselju Rosulje, sa zadnje strane Doma zdravlja, dok je naredni ovakav posao planiran u MZ Ilićka, gdje se stvorila potreba za dodatnim uređenjem javnih površina, odnosno površina koje nisu obuhvaćene godišnjim planom, a misli se na blokovsko zelenilo između zgrada, površine oko škole, uz magistralni put i ostale nekontrolisane površine u ovom velikom gradskom naselju.

Konkretizacija prijedloga za proširenje Plana održavanja javnih i zelenih površina na području Brčko distrikta BiH trebalo bi da bude završena do kraja godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

JP “Komunalno” Brčko: SERVISNE INFORMACIJE za srijedu 12.08.2020. godine

Radio Brčko

Брчко: Обавјештење за купце – рад за вријеме празника

Radio Brčko

J.P. “Komunalno Brčko”: SERVISNE INFORMACIJE za srijedu 19.02.2020. godine

Radio Brčko